Entitások


   Vezetőjük: Loyolai Szent Ignác

St. Ignác

Loyolai Szent Ignác (1491-1556 július 31 ) 

Szent Ignác ismert lelki vezető volt, aki az általa alapított szerzetesrend tagjait bevezette a lelkekkel való foglalkozás tudományába.

Az imádsággal és a lelki élettel kapcsolatos tapasztalatait a Lelkigyakorlatok című könyvében foglalta össze, amely a jezsuita, illetve a Szentignáci lelkiség alapja lett. Nagy hévvel élte az életét, és habzsolta az életet. Néha öngyűlölet és félelem kerítette Őt hatalmába, hogy azt hitte Isten nem szereti Őt a bűnei miatt. Később mégis megismerte Isten Szeretetét és könyörületességét. A Hit által újjászületve szívét békesség töltötte el, és vagyonát jótékony célokra ajánlotta fel, s onnan fogva alázatosan és szegényen élt. Élete második felét annak szentelte, hogy az embereket arra ösztökélje, vegyék komolyan a spirituális fejlődésüket.1521-ben Pamplona erődjének védelme alatt, egy ágyúgolyó eltalálta a lábát és szétroncsolta. Élete hátralevő részében bicegve járt.

„Azoknak, akik hisznek, nem szükségesek a szavak: Azoknak, akik nem hisznek, nincs annyi szó, ami elég lenne” 
   Dr. Augusto de Almeida 
Dr. Augusto de Almeida az egyik leggyakoribb entitás

 

 

 


Dr. Augusto de Almeida
  (1871 – 1941) 

A Segítő Entitások közül Dr Augusto jelenik meg a leggyakrabban.

 Ő a Fő vezető Segítő Entitás a Casa-ban. Több előző életében, amikor testet öltött, sebész orvosként dolgozott a hadseregnél. Amikor Ő lép Joao testébe, könnyen felismerhető erőteljes személyiségéről és tekintélyt parancsoló modoráról. Komolysággal és gyorsan dolgozik, nem szereti, ha munka közben megzavarják, rendet és tiszteletet vár el.

2010. szeptember 02. -án volt a 30. éves évfordulója annak, hogy először lépett be Joao testébe. Megvilágosodott szellemként a fájdalom és a szenvedés enyhítésének szenteli magát. Rendkívül kedves, és a Casa -ban mindenki szereti és tiszteli Őt.

 “Nem elég Hinni, de minden cselekedetünkkel példát kell mutatnunk jóságból és türelemből!” 

   Dr. Oswaldo Cruz

Dr Osvaldo Cruse

Dr. Oswaldo Cruz     (1872 – 1917.11.11.)

Dr. Oswaldo 1872-ben született Sao Paolo-ban. Rio de Janeiro-ban orvosként végzett. Diplomáját  a vízről, mint a mikrobák terjedésének közegéről írta. Később Franciaországban, a Pasteur Intézetben bakteriológus lett.

Amikor belép Joao testébe, közvetlen, határozott, nagyon kedves és együtt érző Entitásként ismerik Őt a Casa-ban. Gyönyörű szemeiből árad a Feltétel nélküli Szeretet mindenkire a környezetében. Gyakran kéri az embereket, hogy vegyék le a karórájukat, mert az zavarja az energiaáramlást.
Egy alkalommal Brazília déli részén kezelt embereket – Joao által. Egy embert – aki nem volt tehetős – arra kért, hogy jöjjön el a Casa-ba további kezelésre. Az illető azt mondta, nincs pénze erre. Az Entitás (Dr Oswaldo Cruz) levette Joao csuklójáról az órát, és odaadta a férfinak: “Add el ezt az órát, és több pénzed lesz, mint amennyi arra kell, hogy el gyere a Casa-ba.

   Dr. José Valdivino
Dr. José Valdivino

 

 

 

 

Dr. José Valdivino

Ő a “családok oltalmazója.”

Rendkívül gyengéd, együtt érző és szeretetteljes. Olyan energiája van,
amely különösen hatékony a kétoldali végtagbénulás gyógyításában. Gerinc specialistának is hívják. Egyetlen kézérintése, majd az embernek szóló
utasítása, hogy járjanak, vagy mozdítsák meg a kérdéses végtagot, sok csodás gyógyulást eredményezett.

   Xavéri Szent Ferenc
  Xavéri Szent Ferenc
(1506 Ápr. 7- 552 Dec. 3)
Jezsuita szerzetes, minden idők egyik legnagyobb keresztény misszionáriusa.

1534 Augusztus 15-én Ignáccal és öt hasonló gondolkodású társával együtt a szerzetesi életre jellemző szegénységi és tisztasági fogadalmat tett. Azt is megfogadták, hogy elzarándokolnak a Szentföldre. 1536 telén indultak útnak, hogy ez utóbbi fogadalmukat teljesítsék. Velencében azonban tudomásul kellett venniük, hogy a törökök  az összes Szentföldre vezető utat lezárták. Miközben a körülmények kedvezőbb alakulására várakoztak,  1537 Június 27-én pappá szentelték őket Velencében.

   King of Solomon
King Solomon Salamon Király ie. 1011– 932
King Solomon
(ie. 1011– 932)
Izrael és Juda királya Salamon király először a Megváltó Krisztus Spiritiszta Központban öltött testet Joao-ban és innentől nagyon sok emberen segített és segít a mai napig.
Salamon Király Kr.e 10. században született. Izrael népe felett több mint 30 éves uralkodásáról a Királyok első és a Krónikák második könyve szól a Bibliában.
Ő volt a Bölcs és Igazságos uralkodó. Uralkodása a zsidó hagyományban aranykornak számít…
A Biblia leginkább bölcsességét emeli ki. Mint szerzőnek hagyományosan neki tulajdonítják A Példabeszédek könyvét,  A Prédikátor könyvét, az Énekek énekét és néhány zsoltárt.
Mikor Isten megkérdezte Tőle, hogy Izrael új királyaként mi a kívánsága, Salamon a megértő szív adottságát kérte, mire Isten így felelt: 
“Mivel ezt kérted és nem kértél magadnak hosszú életet, nem kértél gazdagságot, hanem értelmet kértél, hogy nekem engedelmeskedve tudj kormányozni, ezért teljesítem kérésedet:
Olyan Bölcs és értelmes szívet adok neked, hogy hozzád fogható nem volt előtted és nem támad utánad sem. Sőt azt is megadom neked, amit nem kértél: Olyan gazdagságot és dicsőséget is adok egész életedben, hogy nem lesz hozzád fogható senki király között.” (1Kir.3:11-13.) 
   Dr. Bezerra De Menezes
d
Dr. Bezerra De Menezes
(1831-1900)
“A halál nem létezik, csupán az anyagiból lépünk át a szellemi világba”

1856 orvosi diplomát szerzett, majd 30 évig politikusként volt jelen a brazil liberális párt szókimondó tagjaként. 1894-ben kinevezték a brazil spiritiszta mozgalom elnökének, és “a brazil Allan Kardecként” vagy a “szegények orvosaként” emlegetik szeretettel. Több spirituális témájú könyvet írt. 

 

   Casciai Szent Rita
s
Casciai Szent Rita
(1381-1457)
 
“Szeress, és higgy egy magasabb rendű létezőben, aki Isten. “

Szent Rita 1381 körül született. Lelke már fiatal korában Istennel töltekezett, szülei     házában szemlélődő, valóságos remete életet élt. Egyedül csak Istennek akarta szentelni életét. A Gondviselés azonban más élethivatásra is kiszemelte. Házasságot kötött, két gyermeke született. Férjét haragosai meggyilkolták, két kisgyermekét a jó Isten magához szólította. Rita özvegyen, árván maradt, csak az Istent érezte maga mellett. Bejutott az Ágoston rendi apácák casciai kolostorába. Itt a szemlélődésnek és az irgalmasság lelki és testi cselekedeteinek szentelte életét. Egyetlen vágya volt: együtt szenvedni a töviskoronás Krisztussal. Krisztus jegyese lett, akit az égi Vőlegény töviskorona által okozott homloksebbel jegyzett el, mely sebet 15 éven át, haláláig viselt Rita. 66 éves korában, 1457 körül halt meg. 1737-ben Boldoggá, 1900. május 24-én Szentté avatták.

Amikor Joao Campo Grande-ban járt egy vízparthoz közeledve, egy gyönyörű nő szólította meg, akivel aztán elbeszélgetett. Később megtudta, hogy ez a hölgy, a Casciai Szent Rita volt, és a következőket mondta Joao-nak: “Szeress, és higgy egy magasabb rendű létezőben, aki Isten.” 

   Sokan mások:

St-Peregrine

St Peregrine, Patron St. of Cancer Patients

St. Joan of Arc

St. Joan of Arc

 

 

Dr_Andre_Luiz_small

Dr. Andre Luiz

padre_pio5

Pio

St-Juliana_Falconieri

St. Juliana Falconieri

El Morya_small

El Morya

King_David_small

King David

king_solomon1

Salamon Király

saint-germain-aquarela

Saint Germain Gróf

Pope John Paul II

Pope John Paul II

Sister_Sheila_small

Sister Sheila

francisco DOC

archangel_michael

Archangel Michael

arcangel_gabrie

Archangel Gabriel

Archangel_Raphael

Archangel Raphael

arcangel_uriel

Archangel Uriel

Dalai_Lama

Dalai Lama

Mother Teresa_2

Mother Teresa

Joao de Deus

Maria de Nazare

Maria de Nazare

euripedes-barsanulfo

Euripedes Barsanulfo

emmanuel1

Emmanuel