John of God | Healing (teljes film magyar szöveggel)

 

John of God | Healing

ISTEN JÁNOSA – CSODÁLATOS GYÓGYULÁSOK (teljes film)

Ezt a különleges földi halandót emberek ezrei keresik fel naponta a világ különböző pontjáról. Senkit nem utasítanak el. Nem pénzért gyógyít. Nála gyógyulásban lehet része gazdagnak és szegénynek egyaránt. João Teixeira de Faria (vagy João de Deus, „John of God”, „Isten Jánosa”), (1942. június 24. -) brazíliai orvos, médium. Brazília Goiás dél-nyugati részén Abadiânia nevű helyen tevékenykedik.

Chicco Xavier orvos-médium (akinek a műve alapján készült a Nosso Lar – Otthonunk című film), João de Deus egyik barátja, azt tanácsolta João-nak, menjen Abadiâniába és fogjon gyógyító misszióba. 1978 körül volt João de Deus első „gyógyító” tevékenysége Abadiâniában. Kint üldögélt egy széken az út mellett, amikor „betegek” érkeztek hozzá. Egyre többen keresték fel, mígnem napi ezer „beteg” járt hozzá. João folyamatosan fejlesztette Casa de Dom Inácio de Loyola nevű házát.


 

João nem orvos.

Joao Teixeira da Faria 1942-ben született és azt mondja, annyira lázadó típus volt, hogy nem tudta befejezni az iskolát és egyetlen állást sem sikerült megtartania. Aztán 16 éves korában Salamon király foglalta el testét, és egy elképesztő gyógyulást eszközölt nála. Éveken keresztül João Brazíliát járva ajánlotta fel gyógyító képességeit. 27 évvel ezelőtt aztán letelepedett, s ekkortól ismeri mindenki úgy, mint Isten Jánosa. Ma 30 orvos is átjárhatja a testét, azok, akik gyógyítani képesek. Többek között Dom Inacio de Loyola, XV. századi spanyol főnemes, Dr. Oswaldo Cruz, aki segített legyőzni a sárga lázat és Dr. Augusto de Almeida, egy kínosan lelkiismeretes sebész. Az “egyesülés” mindenfajta figyelmeztetés nélkül történik. Mikor João épp egy operációt készít elő, a teste hirtelen megrázkódik és felveszi a belé költözött orvos személyiségét, sőt még a szemszíne is megváltozik.

A gyógyító beavatkozása nem mindig hoz gyors eredményt, néha hónapokig, évekig eltarthat és nem is mindenki gyógyul meg. Valaki túl beteg, mások viszont nem állnak készen a spiritualitásra

Mikor egy beteg a színe elé kerül, ő azonnal felállítja a diagnózist, felírja a gyógynövény javaslatait, vagy akár meghatározza az operáció idejét. Néhány operáció „láthatatlan”. A beléköltöző orvosok ugyanis olyan természetfeletti erőkkel bírnak, hogy akár a bőrön keresztül is képesek gyógyítani

Elsőként egy 5 főből álló túrázó csapat figyelt fel “João de Deus”, avagy Isten Jánosára, s ámulattal nézték az őt körülvevő reménykedők csődületét.

Az első utazó Matthew Ireland volt, akinek gyorsan növekvő agytumora már nem tűnt visszafordíthatónak. Mindenféle kemoterápiás kezelésen túl volt, s ekkora már két év telt el a tumor diagnosztizálását követően. Õ ellátogatott a gyógyítóhoz, s három alkalom után a tumor összezsugorodott.

Aztán jött Annabel Sclippa, aki egy 1988-as autókarambolnak a folyamodványaként képtelen volt járni, viszont 6 látogatás után azt mondta, hogy már határozottan érzi a lábait, képes megtartani az egyensúlyát is, ha feláll, – valami, ami a fizikoterapeuta szerint egészen rendkívüli egy ilyen baleset után.

Mary Hendrickson Seattle-ből krónikus fáradtságban szenvedett, és örökösen allergiákkal küzdött. A látogatás után sokkal energikusabban érezte magát. “Mintha valami megváltozott volna belül bennem. Valami változás történt.” – hangoztatta.

David Amesnél 2003-ban Lou Gehrig betegséget (Amiotrófiás laterálszklerózis) diagnosztizáltak. Az idegrendszere lassan leépült, s majdnem meg is halt. Ezt a betegséget a páciensek csupán 10%-a éli túl, a 10 évnél tovább életben maradtak száma pedig végleg ritka, ő viszont még mindig él látogatásainak köszönhetően.

Lisa Melman Dél-Afrikából egy évvel ezelőtt fedezte fel, hogy mellrákja van. A gyógyítónál járt, után az orvosa megállapította, hogy a tumor sokkal kevésbé növekszik agresszívan, mint, ahogy előre várható volt, viszont az operációt végre kellett hajtani.